Швидкі страви для приготування на дачі

Із приходом весняного тепла, люди, що мають городи на своїх дачних ділянках, активно розпочинають планування й розподілення робіт. Зазвичай люди на дачі приїжджають на вихідні, або вільні від основної роботи дні, що обмежує їх у часі, а тому дуже важливо є вміти швидко та смачно приготувати їжу.

Але якщо є бажання, можна організувати спонтанне барбекю, або ж приготувати декілька поживних страв для обіду чи вечері.

Нижче у статті буде описана так звана «шпаргалочка» із 10 рецептами страв, які потребують мінімальних затрат часу та зусиль.

Холодний борщ приготувати швидко на дачі
Холодний борщ приготувати швидко на дачі

Холодний зелений борщ

Інгредієнти: щедрий пучок щавлю; трішки зеленої цибулі; картопля – 1 шт; свіжий огірок – 1 шт; 3-5 ст. л кефіру, або нежирної сметани; спеції до смаку; вода, або м’ясний бульйон.

Спосіб приготування: миті огірок та зелену цибулю дрібно подрібнити та зварити яйця. Картоплю слід нарізати невеликими кубиками, а у щавлю відрізати лише товсті стебла.

У окріп додаємо сіль, духмяний перець та щавель.

Пізніше цю суміш знову слід закип’ятити та додати подрібнену картоплю. Тепер потрібно варити до готовності картоплі. Потім зняти з вогню, почекати поки вистигне, тоді додати кефір (сметану), зелень та яйця.

Важливо! Цей суп можна споживати у гарячому та холодному вигляді.

Приготувати суп із копченої ковбаси на дачі, дачна кухня
Приготувати суп із копченої ковбаси на дачі, дачна кухня

Суп з макаронами та копченою ковбасою

Інгредієнти: картопля: 2-3 шт.; одна невелика морква; 100-150 г копченої ковбаси; 2-3 ст. л будь-яких макаронів; одна цибулина; олія; лавровий лист, сіль, зелень та спеції до смаку.

Спосіб приготування: помиті та почищені картоплю і цибулю нарізати кубиком, а моркву потерти на грубім терку.

Для окропу необхідно взяти 2-2,5 л води та покласти у кип’яток картоплю. Цибулю та моркву обсмажити на олії й додати нарізану копчену ковбасу. Протушкувати все 2-3 хв.

Коли картопля добре закипить, слід зібрати піну, що утворилась та додати протушковану засмажку, макарони та спеції. Все ретельно перемішати і варити до готовності макаронів.

Смачного!

Рибний суп із плавленим сирком, смачний суп приготувати із плавленого сиру, дачна кухня
Рибний суп із плавленим сирком

Рибний суп із плавленим сирком

Інгредієнти: картопля – 2-3 шт; один плавлений сирок; рибна консерва; одна цибулина; спеції; зелень.

Спосіб приготування: налити у каструлю 1,5-2 л води та закип’ятити. Потім додати цибулину, попередньо порізавши її дрібними кубиками. Плавлений сир натерти на грубім терку.

В окріп спочатку дається подрібнена картопля та цибуля. Цю заготовку варимо 8-10 хв і додаємо плавлений сир. Необхідно це все ретельно перемішати, а коли сир вже повністю розплавиться, додаємо банку рибної консерви, сіль та спеції та все це варимо 5хв, подаючи дану страву до столу, можна ще посипати зеленню.

Порада!!! Для даного супу найкраще підходять рибні консерви у власному соку (не в олії та ні в якому разі у томаті). Якщо вже Ви купили консерву в олії, то додавати у суп варто лише рибу, а весь жир – не бажано, бо буде не дуже приємний присмак.

Приготувати макарони на дачі, приготувати макарони по-флотськи, , дачна кухня
Приготувати макарони на дачі

Вермішель по-домашньому

Інгредієнти: 250 грам вермішелі; м’ясна тушонка; цибуля; морква; помідор та спеції.

Спосіб приготування: засипати в окріп вермішель, підсоливши воду. Поки вариться вермішель, потрібно дрібно нарізати одну середню цибулину та натерти на грубім терку одну моркву. Бланшувати помідор (зняти шкірку) і подрібнити на дрібненькі шматочки його.

Подрібнену цибулю та терту моркву обсмажувати, поки не стануть м’якими, а потім слід додати порізаний помідор та м’ясну тушонку. Якщо у банці тушонка є великими шматками, то її також необхідно порізати невеликими шматочками. Все ретельно перемішати та протушкувати на сковороді 5-7 хв, а потім додати варену вермішель та все ще раз перемішати.

Приготувати піцу на сковорідці швидко на дачі, , дачна кухня
Приготувати піцу на сковорідці

Піца зі сковорідки

Інгредієнти:

Для тіста: 120 г борошна; 120 г сметани (не менше 20% жирності); 2 яйця; 2 ст. л майонезу.

Для соусу: 1 ст. л майонезу; 2 ст. л кетчупу; 1 ст. л паприки; спеції (хмелі-сунелі, сіль, перець) до свого смаку.

Для начинки: 50-100 г твердого сиру та все, що швидко готується (копчені м’ясні продукти, морепродукти, болгарський перець, гриби шампіньйони тощо).

Спосіб приготування: у глибокий салатник покласти сметану, майонез і яйця та все ретельно перемішати. Потім потрібно додати борошно і весь вміст знову перемішати. Борошно додавати поступово, слідкувати, щоб вийшло в’язке та еластично-тягуче тісто.

В іншій посудині змішуємо кетчуп, майонез і спеції.

Для начинки сир натерти, а все інше нарізати тонкими слайсами.

Тоді потрібно взяти велику сковороду (діаметром 26-30 см), дати трішки олії та викласти і розрівняти на ній тісто для піци. Тісто потрібно полити соусом, залишаючи скраю приблизно 1-1,5 см. На соус викладається половина тертого твердого сиру, на який слід покласти начинку і посипати другою половиною сиру зверху.

Готувати таку піцу потрібно на повільному вогні 15-20 хв, а потім перевіряємо чи приготувалось тісто.

Приготувати конверти із лаваша самостіно, дачна кухня
Приготувати конверти із лаваша самостіно

Декілька видів трикутничків з лаваша

Інгредієнти: 500 г лаваша (у виді прямокутника);

Для ковбасно-сирної начинки – 50 г копченої ковбаси або шинки; 50 г твердого сиру, 1 помідор.

Для сирної начинки – 50 г кисломолочного сиру; сіль та зелень.

Для десертної начинки – 1 яблуко; 1 ст. л цукру та кориця.

Спосіб приготування:

а) трикутничок з ковбасою та твердим сиром.

Копчену ковбасу або шинку та помідор подрібнюємо на тоненькі смужки, а твердий сир слід потерти на грубім терку.

б) Сирна начинка готується із кисломолочного сиру, щіпки солі та зелені на свій смак.

в) Для приготування десертної начинки, потрібно для початку яблуко порізати невеликим кубиком. Потім у невеликій посудині потрібно розплавити вершкове масло, до нього засипати подрібнені кубиком яблука і в кінці додати цукор та трішки кориці. Все це потрібно протушкувати 5-7 хв, щоб яблука стали м’якими. Дати охолонути.

Лаваш потрібно порізати смужками по 10 см у ширину, викладати начинку та завертати у трикутнички (конвертики), (див. схему на рис.).

Тоді на велику сковорідку, змащену вершковим маслом, викладаємо трикутнички із лаваш. Потрібно смажити на невеликому вогні, але з накритою кришкою приблизно 3-5 хв з однієї сторони, щоб з’явилась рум’яна скоринка.

Приготувати омлет по-королівськи самостійно, дачна кухня
Приготувати омлет по-королівськи самостійно

Омлет по-королівськи

Інгредієнти: яйця – 6 шт; твердий сир – 120 г; молоко, або жирні вершки – 50 мл; копчене м’ясо (ковбаса, шинка…) – 50-70 г; часник – 2-3 зубчики; сіль та зелень.

Спосіб приготування: шинку та зелень необхідно порізати, а твердий сир потерти. Потім потрібно збити яйця, додати вершки, сіль і вилити весь цей вміст у велику сковороду, посипавши зверху шинкою, зеленню та сиром.

Готується дана страва у сковороді з накритою кришкою, а через 7-10 хв. необхідно дещо при підняти краї, бо страва може підгоріти.

Приготувати паштет із часникових стрілок самостійно, дачна кухня
Приготувати паштет із часникових стрілок самостійно

Паштет з часникових стрілок

Інгредієнти: масло вершкове – 200 г; 200-300 г часникових стрілок; сіль.

Спосіб приготування: вийняти масло з холодильника, щоб трохи розігрілось і стало м’яким.

Миті часникові стрілки відокремити від насіннєвих коробочок та змолоти на м’ясорубці, або подрібнити у блендері. До цієї суміші додати м’яке масло, зелень та трішки солі, а тоді все ретельно перемішати.

Виходить чудова намазка (паштет) для бутербродів.

Приготувати овочі на грилі самостійно на дачі, дачна кухня
Приготувати овочі на грилі самостійно на дачі

Овочі – гриль

Інгредієнти: кабачки, болгарський перець, кукурудза, шампіньйони, баклажани та ін. овочі; 1,2 ст. л олії; 2-3 ст. л – соєвого соусу, зелень (кріп, петрушка, селера); 2-3 зубчики часнику; сіль та перець.

Спосіб приготування: промиті овочі потрібно нарізати товстими слайсами і помістити у глибоку посудину, щоб потім залити маринадом.

Для маринаду змішати олію, соєвий соус, зелень, часник та спеції і залити ним овочі. Потім їх перемістити у пакет, виливши у нього овочевий сік з маринадом, та помістити у холодильник на декілька годин, або хоча б на 20-30 хв. Після чого приготувати овочі на грилі. Споживати таку страву можна як у вигляді гарніру, так і у якості основної страви.

Приготувати цукерки із бананів у шоколаді, дачна кухня
Приготувати цукерки із бананів у шоколаді, дачна кухня

Бананові цукерки

Інгредієнти: банан – 2 шт; плитка чорного гіркого шоколаду; 60-80 г горіхів.

Спосіб приготування: шоколад розтопити, банани потрібно почистити та порізати середніми шматками й подрібнити у ступці горіхи, які слід розсипати на плоскій тарілці.

Шматочок банану нанизуємо на зубочистку, вмокаємо у шоколад та обкатуємо у горіхах. Викладаємо готові банани на деко, застелене пергаментом, або харчовою плівкою та відправляємо у холодильник, щоб шоколад застиг.

Десерт виходить смачний та корисний.

Від specialist